woensdag 2 februari 2011

Uitslag beenmergpunctie

Vanmiddag heb ik mijn arts gesproken en de uitslagen van de beenmergpunctie zagen er goed uit, er zijn geen rare dingen gevonden! En technisch gaat alles volgens het so called "little book".
Er is weer geen leukemie aangetroffen en ook is het philadelphia chromosoom (BCR/ABL gen fusie) wederom niet gevonden.
Het percentage donorcellen is nog steeds 95% (hoger gaan ze niet), helaas zijn de cellen die mijn weerstand bepalen (T-cellen) nog niet met velen aanwezig, dus ik moet voorlopig blijven opletten!
Ze zouden eigenlijk een iphone app moeten ontwikkelen die bacteriën en virusjes opspoort ;-) "richt je iphone op de groene snottebel en druk op start"
Ook zijn van het aantal aanwezige T-cellen, nog veel cellen van mijzelf en dus niet van de donor, maar gelukkig zijn mijn eigen cellen wel "gezond" en doen hun werk in principe net zo goed. Het is echter wel de bedoeling dat er hierin straks ook een verschuiving te zien is en dat mijn eigen cellen verdwijnen.
Het is normaal (voor zover bekend) dat dit groeiproces erg langzaam gaat en zal waarschijnlijk pas versnellen als ik kan gaan afbouwen met de Myfortic (afweer onderdrukkend medicijn)

Nog een beetje onwennig om te bedenken dat ik niet meer naar Daniël den Hoed hoef te gaan, maar ik ben wel erg blij dat ik niet meer om 6 uur des ochtends in den auto hoef te zitten en in de file aan te sluiten (nou viel het qua files gelukkig wel mee over het algemeen, maar toch...).
Ik weet nog niet wanneer ik naar het Radboud moet,  maar dat zal volgende week of de week daarna zijn, we'll keep in touch!

Oh, ja, dit wilde ik nog even onder de aandacht brengen:

Fight cancer
HELP Fight cancer deze week! 100.000 views gezocht in ruil voor een week lang gratis zendtijd op SBS6 vanaf 4 februari. Elke view is er één! Dus watch it, share it, mail it, tweet it, like it!

Greetz!
Bram