zondag 2 mei 2010

Update: zondag 2 mei 2010


Goedemorgen allemaal,
Bij het wakker worden voelde ik me even heel lekker levendig, dus ik zal jullie meteen weer even het laatste nieuws geven.
Inmiddels is een beetje duidelijk waar die buikkramp vandaan komt, heel waarschijnlijk zijn mijn slijmvliezen in mijn darmen dusdanig aangetast dat de darmwanden zich steeds verder vulden met vocht waardoor er nauwelijks nog ruimte over is voor voedsel en vloeistoffen, maar vooral lucht doet het meeste pijn. Steeds als er druk op komt te staan voel je weer een kramp. 
Gelukkig is het iets verminderd doordat ik eergisteren plasmedicatie kreeg waardoor ik in een uurtje even twee liter uit heb gepiest, ik merkte meteen beweging in mijn darmen en er is sindsdien weer een doorgang tussen mijn maag en darmen waardoor ik niet meer heb hoeven braken. Ik krijg om die reden nu een liter minder vocht via mijn infuus. Ik heb ook nog een trombocyten- en een bloedtransfusie gekregen (vandaar dat ik me vandaag waarschijnlijk wat levendiger voel!)
Ondertussen zijn er nog wat dingen aan het licht gekomen, namelijk dat er een heel snel groeiend gist in mijn "lijn" zat, tijdens de routine "kweekjes" zijn ze daar achter gekomen, er bleek dat uit alle 3 de "lumen" (de uitgangen van de lijnen) een grote hoeveelheid gist groeide in een zeer korte tijd. 
Uit voorzorg meteen een nieuw antibioticum en kweekjes van mijn bloed afgenomen en gisterenmiddag hebben ze de lijn er toch maar uitgehaald en heb ik nu weer een ouderwets arminfuus. 
Het is jammer, maar de veiligste optie. Ik moet nu alleen wel weer op eigen kracht gaan eten (de parenterale voeding geven ze niet via een gewoon infuus), dus dat gaat even moeilijk worden. Ga straks maar een geprakte banaan proberen! 
Er zitten ook wel weer leuke kanten aan want mijn kastje staat nu aan de andere kant van mijn bed, mijn kerstboom dus ook en ik kan weer op mijn andere zijde slapen, lijkt wel zo'n woonprogramma. Mijn kamer ziet er totaal anders uit nu! ;-)
De bacterie in mijn bloed is nu waarschijnlijk ook onder controle (daar kreeg ik dat eerste antibioticum voor) ik heb nog steeds iets verhoging, maar het zet zich niet door.
Tja...dus je komt er pas achter hoeveel beestjes je meedraagt tijdens je leven, beestjes die je normaal gesproken makkelijk zelf kunt bestrijden of soms zelfs nodig hebt, maar als je weerstand uitgeschakeld is zijn het in eens gevaarlijke monsters....


Later meer...

Greetz,
Bram