maandag 16 augustus 2010

weer thuis!

Gisterenmiddag mocht ik dan toch in eens naar huis !!! (stiekem wel een beetje op gehoopt, maar toch bleef het nog even onzeker en ik had zelf op maandag of dinsdag gegokt).
Mijn nierfuncties waren weer teruggekeerd naar normaal, maar voor de zekerheid kreeg ik voor vertrek nog even een litertje vocht via het infuus, dat moest in twee uur "inlopen", zoals dat zo mooi heet in vakjargon, waardoor ik mooi de tijd had om het thuisfront in te lichten. Alvast mijn spulletjes ingepakt en nog even gewacht op de "ophaal-crew" en na afscheid genomen te hebben van mijn fijne kamergenoten (ik mis jullie stiekem wel hoor, het was erg gezellig met jullie!) kon ik om ongeveer 16.30 uur weer richting huis!!! JEUHEU!

Gelukkig was de ervaring dit keer iets minder heftig en voelde het iets "gewoner" om het ziekenhuis uit te lopen. Het was dit keer natuurlijk ook minder lang geweest, maar ook de prednison speelt hier weer een grote rol, want ik voelde me relatief fit en helder, waardoor het vergeleken met de vorige ritten een stuk minder vermoeiend was.

Vannacht weer heerlijk in mijn eigen bed gelegen, wel weer helemaal op en onder handdoeken en een los laken, vanwege de transpiratie. En al die voorbereidingen waren niet voor niets, want op een gegeven moment lag ik weer te zwemmen....daarna werd de nacht steeds rommeliger en heb voor het laatste gedeelte toch maar een Oxazepammetje genomen, die had ik al voor de zekerheid thuis liggen, maar nog niet gebruikt, maar vannacht was het echt even nodig en ik heb dan ook even een paar uur heerlijk liggen slapen. Het rare aan het verschil tussen dag en nacht blijf ik vinden dat als het licht wordt alles in een keer veel makkelijker lijkt en dat je het allemaal veel minder "zwaar" lijkt te zien, alsof je hersenen dan weer meer kunnen verwerken. Ik voel me in ieder geval weer een stuk beter nu het weer dag is.

Komende woensdag weer op controle in Rotterdam en hopelijk zijn mijn nierfuncties dan nog steeds goed en zijn de waarden binnen de veiligheidsgrenzen. De kans is echter groot dat het niet zo is en dat het toch zal blijken dat de cyclosporine te veel mijn nieren belast en dan zal het hoogstwaarschijnlijk nodig zijn om op een ander middel over te moeten stappen. We wachten het maar weer geduldig af en ondertussen blijf ik maar drinken, drinken en nog meer drinken.....hik



Later weer meer.....


Greetz,
Bram