woensdag 28 april 2010

Update: woensdag 28 april 2010


Goedemorgen! 
Het is dat ze de dag en datum hier steeds op een whiteboard schrijven, anders zou ik even niet hebben geweten welke dag het was geweest.
Ik ben erg vroeg wakker geworden vandaag en heb even een klein beetje energie om jullie bij te praten. Een klein beetje zon komt mijn kamer in schijnen, misschien wordt dit een betere dag! Sinds gisterenmiddag ben ik weer alleen op de kamer, de derde buurman mocht ook weer gaan, ben benieuwd wie er nu komt.
De afgelopen twee dagen en nachten waren zwaar. Door de chemo zijn alle sneldelende cellen aangetast, zo dus ook mijn slijmvliezen van boven naar beneden, het begon in mijn mond en is nu al in mijn slokdarm en maag voelbaar. Het begon met krampen, misselijkheid en braken, toen daarbij iets verhoging die al snel overging in koorts en ik heb eigenlijk meteen daarna een antibiotica via mijn infuus erbij gekregen. Ik heb het idee dat die alles een beetje onderdrukt, ik had vannacht nog maar lichte verhoging.
Het bijkomende nadeel is dat ik niet of nauwelijks kan eten op deze manier, dus waarschijnlijk zullen ze vrij binnenkort beslissen om me via mijn infuus mijn benodigde calorieën te gaan geven, anders blijft er niets meer van mijn lijf over. Ben in ieder geval mijn voetbalkuiten en mijn six-pack al kwijt, of was het een one-pack?
Mijn bloedwaarden zijn erg aan het dalen en "de dip" dipt lekker door, waardoor ik nu echt totaal geen eigen weerstand heb, vandaar dus ook die hoge kans op infecties. (mijn HB was gisteren 5,7 en onder de 5 geven ze een bloedtransfusie, mijn leuko's zijn om en nabij de 0,1 en mijn trombo's waren gisteren 17 en normaal geven ze een transfusie als die onder de 10 komen, maar uit voorzorg heb ik ze gisteren al extra gekregen) De komende tijd (2 a 3 weken?) zal het op deze manier een beetje doorgaan denk ik, hopen op geen rare infecties en wachten tot mijn bloedproductie weer op gang komt.
Dankzij jullie gedachten, berichten,kaartjes, mailtjes, smsjes, etc. ben ik al een stuk verder!! Dat geeft kracht! Thank you well for it ;-) 

Tot snel!

Greetz,
Bram

Hieronder nog twee feauteaus van het antibioticum en de trombocyten.