dinsdag 20 juli 2010

Update: dinsdag 20 juli 2010

Heeeel langzaam begin ik een beetje uit m'n "roes" te kruipen. Gelukkig is de koorts nu weg en hou ik het vol om overdag wat overeind te komen, maar het blijft nog bij naar de wc lopen en rechtop zitten. Douchen doe ik zittend. Als je me niet zou kennen zou je kunnen denken dat er hier een 90 jarige aan het typen is ;-).
Tegengestelde krachten zijn nu bezig, mijn hoofd is helemaal klaar hier en wil het liefst gisteren hier wegrennen, maar mijn lijf is even alle energie verloren, zo heb ik bijvoorbeeld allerlei heerlijke voorstellingen van allerlei heerlijke gerechten die ik nu zou willen eten, maar mijn lichaam kan alleen en met moeite een crackertje met kaas en een bekertje yoghurt verwerken zonder misselijk te worden. Ik heb wel het idee dat ook dit langzaam weer aan het herstellen is.

Inmiddels heb ik weer een trombocyten-transfusie gehad zodat die weer een beetje op peil zijn. Ze waren gisteren 29, mijn HB was gisteren 5,2 en de leukocyten zijn weer gedaald naar 0,07 (waarschijnlijk door het gevechtje tegen de ontsteking) en de neutrofielen zijn < 0,05 (hieronder niet meer te meten). Ondanks de daling heb ik wel het idee dat er van alles aan het gebeuren is in mijn lijf, vooral mijn huid begint te reageren, niet heftig maar toch voelbaar. De huid is na een transplantatie vaak een gevoelig gebied. Hopelijk is het een teken dat de nieuwe cellen zich flink aan het delen zijn in mijn beenmerg om straks met z'n allen mijn bloed weer gezond te maken. Volgens het "boekje" zou er deze week wel verandering in kunnen komen.

Ik ben nu ook losgekoppeld van mijn kerstboom! Een klein beetje meer vrijheid! Zo kan ik nu kiezen aan welke kant ik uit bed stap :-)
Mijn haren gaan nu echt in de herfst-stand, zelfs mijn wimpers gaan nu uitvallen, dus ik denk dat ik dit keer kaler thuis kom dan na de vorige opname, wel fijn met die hitte denk ik! Alleen nog een mooi hoedje zoeken en dan ben ik klaar voor de zomer!

Tot snel!

Greetz,
Bram

Vierdaagse-helden! Succes op jullie 1ste dag!