woensdag 4 augustus 2010

Update: woensdag 4 augustus 2010

Vandaag lig ik 6 weken in het ziekenhuis!
Vanmorgen toen ik mijn rechteroog open deed dacht ik weer "ik moet hier nu toch heel snel weg!" Iedere dag hetzelfde, tussen 7.30 en 8.00 uur komen ze vragen wat je wilt ontbijten, je moet dus ook nog alert zijn op dat moment, voordat je tomatensoep als ontbijt krijgt. Dan vanaf een uurtje of 8 wordt er bloed afgenomen, worden de lijnen van mijn Hickman katheter doorgespoeld, dan worden alle controles gedaan: temperatuur, gewicht, hartslag, bloeddruk en dan wordt nog even doorgenomen of je nog ergens last van hebt waarna er vervolgens tot 10.00uur even een stilte valt....in die tijd kan (moet) ik me douchen, maar niet al te lang want anders komt de schoonmaakploeg in de knoop met hun planning.
Vaak terwijl ik mijn sokken nog aan het aantrekken ben zijn de schoonmakers mijn kamer weer aan het boenen "Goedemorgen meneer!  Tot ziens meneer!" en dan is het weer even rustig tot de afdelingsarts haar ronde komt doen. Vandaag was dat laatste onderdeel ineens heel anders! niet van "het gaat langzaam de goede kant op, morgen kijken we er weer naar, tot ziens!"
Nee! Dit keer was het erg goed nieuws!!
Mijn bloedwaarden zijn flink aan het stijgen en vandaag waren mijn neutro's 0,28!! Dat betekent dat als ze morgen weer boven de 0,2 zijn, dat ik morgen of overmorgen naar huis mag!!!!!!

That makes my day!!!!

Nu moet alleen nog even gekeken worden naar de behandeling van de huiduitslag. Die is de afgelopen dagen iets erger geworden, maar ik heb er gelukkig nog steeds niet veel last van, waarschijnlijk krijg ik een crème voorgeschreven met prednison. Verder moet de Hickman nog verwijderd worden, dit moet door een chirurg gedaan worden omdat hij er langer dan een maand in heeft gezeten, hopelijk gaat dat snel en pijnloos.
Dan volgt ook nog de bijna onuitvoerbare taak om al jullie lieve en mooie kaarten van de muren te halen hier, ik denk dat ik daar nog wel even zoet mee ben ;-)

Dus morgenvroeg als ik mijn linkeroog open doe (ik draai veel in mijn slaap) zal ik voor het eerst in 6 weken echt heeeeel alert zijn en ongeduldig wachten op de mevrouw van het ontbijt, vervolgens zit ik op het randje van mijn bed te wachten tot ze mijn bloed komen afnemen en dan is het wachten op de bloeduitslagen en de arts...........


Als ik naar huis mag, laat ik het jullie meteen weten!!!!

Greetz,
Bram



Hieronder heb ik nog een foto toegevoegd van mijn huiduitslag, zo ziet bij mij een (tot zover) milde graft versus host reactie er dus uit.