dinsdag 29 juni 2010

Update: dinsdag 29 juni 2010 (dag -2)

Hopelijk heb ik mijn portie chemo nu wel gehad voor de rest van mijn leven! Wat is dat toch een vernietigend middel! Gelukkig heb ik gisteren het laatste zakje gehad. 
Vandaag was voor mij weer nieuw, vanaf nu weet ik niet wat er gaat gebeuren. 
De bestraling van vanmiddag viel mee, de handeling stelde niet veel voor. Ik moest in een soort glazen kist liggen op mijn zij, naar het apparaat gericht en vervolgens hoor je een soort zinderend hoogspannings geluid, een soort gezoem met een hoge frequentie. 
In een goeie sience fiction film was ik nu naar een andere dimensie gestraald ;-) 
Vreemd was wel, dat steeds als ik mijn ogen dicht had voelde het alsof ik op een boot over hoge golven heen deinde. Verder voelde ik niet veel, ook nu, een uur later, voel ik me nog prima. 
Ze verwachten wel dat ik me grieperig ga voelen, dus ik schrijf nog snel even deze update. 
Morgen wordt de bestraling nog eens gedaan en dan is het al bijna mijn nieuwe verjaardag! Donderdag en vrijdag zullen heel speciale dagen worden, alleen de handeling, de transplantatie zelf zal in een half uurtje gedaan zijn, dat kan een beetje als een anticlimax voelen, maar met die wetenschap maken we van de dagen zelf en die twee korte momenten toch iets speciaals.
Daarna breekt voor mij een nog onbekender gebied aan, ik zou werkelijk niet weten hoe mijn lichaam de donor-stamcellen op gaat nemen en of de donor-stamcellen mijn lichaam wel een geschikt nieuw huisje vinden. Ik hoop van wel, ze zijn welkom en mogen voor altijd blijven en ik wil zelfs nog mijn eigen stamcellen d'r uit gooien zodat ze het rijk alleen hebben! Ik had op funda ook nog extra foto's gezet om het aantrekkelijker te maken ;-) dus ze zullen het naar hun zin moeten krijgen.

Het zou fantastisch zijn als ik met niet al te veel rare complicaties over een paar weekjes het ziekenhuis weer uit loop!!! Daarna volgt een heel intensief poliklinisch traject, dat wel, maar dan ben ik wel lekker thuis en daar sterk ik toch echt het allerbeste aan. Dan intensief trainen naar een nieuwe goede conditie! Ik heb zin om weer te gaan hardlopen en voetballen en met mijn nichtje en neefje te dollen!!!!

Ja, ik loop wat vooruit op de situatie, maar je moet een levendig doel hebben toch? Daar ga ik voor!!!
Vandaag heb ik veel lieve en mooie kaartjes gehad! Ook altijd een feest!!! Allemaal beetjes kracht!

Tot snel!

Greetz!
Bram


Deze celletjes moeten het gaan doen -->

stamcel op beenmerg met elektronen microscoop gefotografeerd.