donderdag 15 april 2010

Update: donderdag 15 april 2010

De laatste dag buiten het ziekenhuis! 
Ik probeer alles heel goed in me op te nemen, alle geurtjes, alle kleuren, lekker buiten lopen met de honden, in mijn hoofd maak ik van alles een foto....nu besef ik nog meer hoe lekker het is om vrij te kunnen gaan en staan waar je wilt!
Het kan nog zijn dat mijn leverfunctie niet helemaal hersteld is, in dat geval zou ik het weekend nog niet mogen beginnen met de behandeling en dus waarschijnlijk nog een paar dagen naar huis kunnen, dat hoor ik morgenmiddag als de bloeduitslagen binnen zijn.
Morgen moet ik me om 9.45uur op de afdeling (E.00) melden en ik denk dat alles nog eens uitgelegd wordt en er zal een infuus aangebracht worden, als mijn bloeduitslagen goed zijn begin ik zaterdag met de chemo. De behandeling wordt gedaan volgens het HOVON 102 protocol (te vinden op de site van HOVON) en bestaat uit twee soorten chemo. De kuur duurt 7 dagen waarvan ik op dag 1, 2 en 3 een chemo (idarubicine) van 3 uur per dag krijg, de tweede chemo (cytarabine) krijg ik op dag 1, 2, 3, 4, 5: 18 uur per dag en op dag 6 en 7 : 24 uur per dag. Door de chemo moet ik in een "dip" komen en na de kuur moet ik daar weer uitklimmen en dat gaat samen (als alles goed gaat) ongeveer 4 á 5 weken duren.

Ik ga straks mijn haar er alvast vanaf halen, het gaat er waarschijnlijk toch wel af en dan heb ik alvast geholpen en daarbij lig ik er zo niet als een pleeborstel bij ;-)

Vanavond gezellig nog met ons gezin eten en dan daarna cocoonen! Nog één nachtje heerlijk in mijn eigen huis in mijn eigen bed!

Komende dagen meer.....

Greetz,
Bram