vrijdag 30 april 2010

Update: vrijdag 30 april 2010

Even een snel berichtje tussen de morfine-waas door. 
Gisteren nacht was denk ik wel de slechtste nacht ever geweest, ik heb nog nooit zo'n buikpijn gehad zo lang achter elkaar. Radeloos heb ik iedere positie geprobeerd, zitten, staan, lopen, op de wc zitten, opgekruld en weer uitgestrekt, maar het mocht niet baten, wat duurde die nacht lang zeg! Blij dat het op een gegeven moment licht werd! Na een nacht van pijn en braken (ook weer in een vreemd kleurtje: mosgroen!?) kon ik echt niets meer. 
De dienstdoende internist heeft toen besloten om me een shotje morfine te geven......pffff....toen dat eenmaal ging werken voelde ik me langzaam wegzakken in een enigszins ontspannen modus.
Het blijkt dus nu dat ik de koorts heb van een bacterie vanuit mijn darmen die in mijn bloed terecht gekomen is door de beschadigde slijmvliezen en dat bij die beschadigingen ook de pijn vandaan komt. Omdat er niet al te veel peristaltiek is op die plek bestaat ook de kans op ophoping, vandaar weer dat vele braken. 
Mijn "kerstboom" is inmiddels flink versierd, er hangen nu nog meer spannende vloeistofjes aan: (zie foto) die grote melkkleurige is voeding via het infuus (ong.2000 calorieën per dag), de linkerspuit is kalium, de zak rechtsboven is de zoutoplossing en wordt ook gebruikt voor de antibiotica en de rechterspuit is de morfine, die ik nu continu toegediend krijg en waardoor ik gisteren en vandaag al mijn slaap weer in heb kunnen halen. Heel af en toe voel ik nog wat pijntjes, maar over het algemeen is het nu goed te houden. 
Misschien dat ik vanaf vandaag nog een laxerend middel krijg, voor het geval dat er dus een verstopping zit.

Lieve mensen,
hopelijk gaan jullie vandaag allemaal leuke, gekke en gezellige dingen doen!
Geniet er van! Vanaf hier geniet ik met jullie mee!

Greetzzzzzz,
Bram