donderdag 6 mei 2010

Update: donderdag 6 mei 2010

....Weer een beetje boven de lakens... 
Het leek zondag de goede kant op te gaan, maar maandag eind van de middag begon het gistje ( of was het misschien toch die bacterie?) stoer te doen en mijn temperatuur schoot naar de 39,9 en bleef daar hangen tot en met dinsdag. 
Maandag was inmiddels wel bekend om welke gist het ging en heb daarvoor een nieuw antibioticum gekregen. 
Dinsdag was een zware dag, er moest veel gebeuren en in deze conditie is stilliggen al geen pretje.  Zo werd ik ook nog helemaal ingepakt als ET om naar Radiologie vervoerd te worden voor een echo van mijn lever. Heen en terug duurde dit ruim een uur, kun je nagaan hoe heet het werd onder die verpakking! Op de kamer terug werd er ook nog een longfoto gemaakt, er zijn nog twee biopten uit mijn linkeronderbeen genomen en er is een oogonderzoek gedaan. Voor dat oogonderzoek werden mijn ogen gedruppeld, waardoor ik een paar minuten later de grootste pupillen van het ziekenhuis had! Op deze manier konden ze mijn netvlies goed bekijken. Al deze onderzoeken moesten gedaan worden om te kijken of het gistje zich niet ergens genesteld had. In mijn ogen zit ie gelukkig niet! Mijn lever zag er ook goed uit en het biopt staat nog op kweek. 
Tussen dit alles door weinig heldere momenten en veel slapen. 

Woensdagochtend was mijn temperatuur nog hoog, maar in de loop van de dag begon het te dalen naar uiteindelijk 37,5 dus het nieuwe antibioticum lijkt enigszins effect te hebben. 
Weer ingepakt als ET voor een CT scan van mijn longen, omdat ze dachten dat ze op de foto een afwijking hadden gezien en vandaag bleek dat ik toch een flinke longontsteking heb (gehad?). 
Inmiddels is de koorts verdwenen en voel ik me al iets beter, alleen mijn lijf vindt het allemaal niet zo leuk en heeft af en toe de neiging om even pauze te nemen. Ik heb zelfs zittend gedoesjt vanmorgen.
Vandaag ook nog een zakje appelmoes (trombocyten) gekregen. Verder nog een paar beschuiten en een kup-a-soep.
Mijn bloedwaarden voor vandaag waren niet verkeerd: Hb 5,9 - leuco's 0,7(!) - trombo's 15 (voor transfusie)

Ik ga nog even een rondje rennen!


Greetz,
Bram

p.s.: ik begin nu echt kaal te worden! overal kleine haartjes in mijn bed!