woensdag 7 april 2010

Update: woensdag 7 April 2010

Vandaag ipv in Nijmegen een dagje in Rotterdam geweest voor een welverdiende en oh zo fijne vakantie beenmergpunctie, weer veel buisjes bloed moeten vullen en een longfunctietest gedaan. Bloedafname en de beenmergpunctie waren in Daniel den Hoed en de longfunctie in het EMC (centrumlokatie) dus we hebben ook nog een leuke cross door Rotterdam heen gehad, er stond zowaar een dikke file voor de parkeergarage van het EMC!
De punctie is dit keer weer eens in mijn bekken gedaan (in Nijmegen altijd in mijn borstbeen) en er moest veel afgenomen worden dus dat voel je wel even, maar het ging gelukkig vrij snel. Nijmegen staat nog wel bovenaan in de top 3 van minst pijnlijke puncties, Rotterdam op de tweede, Amsterdam op de derde plaats.
De longfunctie-test was nieuw voor mij, wel erg interessant om te zien hoe je ademhaalt en hoeveel lucht (en de samenstelling daarvan) je in je longen kwijt kunt, de test duurde ongeveer 3 kwartier.
Volgende week dinsdag heb ik in Daniel den Hoed nog een MUGA-scan (meten van de pompfunctie van mijn hart, dmv twee injecties met radioactief materiaal worden de rode bloedcellen radioactief gemaakt, waardoor de pompfunctie goed te zien is door de scanner waar je onder ligt) en de week daarna op vrijdag een controle-afspraak bij mijn arts in Rotterdam om alle uitslagen van de testen en vooral van het beenmergonderzoek door te spreken.
Tussendoor of daarna zal ik waarschijnlijk nog een controle hebben in het Radboud omdat ik nu nog vanuit daar behandeld wordt, op het moment dat het transplantatietraject gaat beginnen word ik overgedragen aan Rotterdam, vandaar nu nog even beide ziekenhuizen.


Zodra ik nieuws heb, laat ik het jullie weten!

Greetz,
Bram