zondag 27 juni 2010

Update: zondag 27 juni (dag -4)

Hoi allemaal!

De afgelopen dagen was ik helaas niet in staat om normaal rechtdoor te kunnen typen, ik ben vanaf dag -7 bijna constant misselijk en heb veel over moeten geven. Vanmorgen heb ik weer iets anders gekregen tegen de misselijkheid, maar dat middeltje heeft weer als bijwerking dat ik er suf en slaperig van kan worden, dus het zou zo maar kunnen dat ik halverwege deze update in slaap val.

De eerste dag, de opnamedag, was een bizarre dag, sowieso was het een erg emotionele dag omdat ik weer zolang van huis zal zijn, weer ziek ga worden en niet zeker weet wat er allemaal gaat gebeuren met mijn lijf. Maar het meest bizarre was dat we op een gegeven moment gebeld werden dat mijn zus bevallen is van een zoontje!!! 3 weken te vroeg! En ze had nog wel beloofd om te wachten tot ik thuis was ;-) Maar alles is helemaal goed en ze zijn alweer naar huis, maar we hebben even een paar dagen samen op kamer 5 gelegen, ik in Rotterdam, zij in Nijmegen.
Nu moet ik nog sneller zorgen dat ik hier weg kan!!
Het plaatsen van de Hickman katheter ging gelukkig goed, door de verdoving voelde ik nauwelijks iets. Het is wel een raar idee dat er zo maar een slangetje onder je huid in een ader verdwijnt. (zie plaatje, in mijn geval zitten er drie slangetjes aan).
Ik dacht eerder dat dit dezelfde lange lijn zou zijn als in Nijmegen, maar dit is een iets meer geavanceerde, het was dan ook een iets grotere ingreep, maar gelukkig minder pijnlijk.

De kamer waarop ik lig is fijn, ik lig alleen en heb dus gelukkig veel privacy. Heel veel licht en grote ramen met gelukkig meer uitzicht dan in Nijmegen. Niet dat ik op een bruisende branding uitkijk maar, ik zie tenminste meer dan één boom ;-)
De verpleegkundigen zijn ook hier weer helemaal super, iedereen is behulpzaam en begrijpt een half woord (erg handig als je misselijk bent), de regeltjes zijn hier weer net iets anders dan in Nijmegen maar over het algemeen is het wel te vergelijken.
De rotterdamse mentaliteit bevalt me hier wel, goede humor en een geweldig taaltje!

Nog twee keer chemo, vandaag en morgen en dat zit dat er in ieder geval weer op! Hopelijk gaat de misselijkheid snel weer over. 
Mijn bloedwaarden beginnen nu al langzaam te dalen, vooral aan mijn leuko's (vandaag 4,0) is al te zien dat de chemo zijn vernietigende werk aan het doen is.

Ik doe mijn best om snel weer een update te geven!


Greetz,
Bram


ps: en of het zomer is!!!!