vrijdag 2 april 2010

Update: vrijdag 2 april 2010

Zoals afgesproken kreeg ik vanmiddag 'n telefoontje van mijn (mag ik al mijn zeggen?) arts in Rotterdam, ze vertelde me dat ik mee mag doen in Hovon 106 met de al eerder besproken voorwaarde dat ik in de tweede chronische kom. Toch een beetje goed nieuws! Afhankelijk van het beenmergonderzoek gaan we nog bepalen wat het traject naar de transplantatie gaat worden.
Rotterdam en Nijmegen (lijkt wel voetbal) gaan nu overleggen waar het beenmergonderzoek gedaan wordt, maar het is wel zeker dat ik binnenkort (volgende week of de week erna) naar Rotterdam moet voor verder onderzoek (hart-, longfunctie, etc.). 
Als uit het beenmerg blijkt dat de Nilotinib effect heeft, is het de bedoeling om het nog even aan te zien en de Nilotinib zijn werk te laten doen en dus te wachten op de tweede chronische fase, voor mijn conditie een stuk minder belastend. Als blijkt dat er onvoldoende respons is moet er toch een remissie inductie aan de transplantatie vooraf gaan, waardoor alles nog langer gaat duren.
Ze vertelde me ook dat er idd potentiële donoren aanwezig zijn, dus dat is een dubbele bevestiging. "in the pocket!" Nu hopen dat de donoren ook in het diepere onderzoek helemaal bij me matchen! Ik heb namelijk altijd al de renaissance mee willen maken! :-)

Volgende week woensdag op controle in het Radboud, misschien daar een overheerlijke punctie, verder deze week waarschijnlijk bericht van Rotterdam wanneer ik daarheen moet komen.

Nu ga ik de paashaas schilderen!

Fijne dagen!

Greetz,
Bram



even nog een flauwe maar wel kindvriendelijke:

"Meester vraagt aan Jantje: "Jantje, als ik 2 eieren op tafel leg, en jij legt er 3 bij, hoeveel eieren hebben we dan? Jantje: "Maar meester, ik kan helemaal geen eieren leggen!""