donderdag 26 augustus 2010

Korte update

Even een korte update...

Afgelopen maandag ben ik weer op controle geweest in Rotterdam, over het algemeen was alles hetzelfde als de vorige "meting", dus mijn nierfunctie-waarden waren weer wat aan de hoge kant, maar ik mocht weer mee naar huis ;-). De cyclosporine-spiegel in mijn bloed was iets aan de hoge kant en is diezelfde avond nog met 25mg verlaagd. De prednison is gelukkig in dosis gehalveerd (van 2 x 80mg per dag naar 2 x 40mg per dag) dus ik hoop dat ik daardoor iets makkelijker m'n dagen en m'n nachten doorkom (ik leek wel op Jochem Meyer) Wel heb ik nu het "geijkte" prednisonhoofdje gekregen, dat is even wennen, maar gelukkig alleen maar aanwezig zolang ik prednison gebruik, enne je kunt niet altijd de knapste zijn toch? ;-p
Doordat mijn nierfunctie-waarden toch nog een beetje buiten gemiddeld waren wilden ze dat ik gisteren even naar het Radboud in Nijmegen zou gaan om nogmaals de waarden te meten, voor het geval ik tóch nog extra vocht toegediend zou moeten krijgen via infuus.
Uit de waarden die gisteren gemeten zijn bleek dat mijn nierfunctie-waarden niet veel veranderd waren (ik drink dus niet voor niets 3,5 liter per dag!!!!) en het was dus niet nodig om extra vocht toegediend te krijgen, wel kwam uit de overige waarden naar voren (met name het LDH %) dat er sprake is van een bijwerking van de cyclosporine, de LDH waarde was dusdanig verhoogd, vergeleken met o.a. maandag, dat er waarschijnlijk sprake is van bloedafbraak en/of afbraak van de wanden van de bloedvaten en daarom moet ik vanaf vandaag overstappen op een vervanging van cyclosporine, namelijk Myfortic.

Morgen weer voor controle naar Rotterdam, waarschijnlijk zullen we daar niet zo heel veel nieuws horen en volgende week woensdag krijg ik weer een overheerlijke beenmergpunctie! Van de ene kant zie ik er heeeeeel erg tegen op omdat het de vorige keer zo moeizaam ging, maar van de andere kant ben ik ook wel heel blij dat er dan eindelijk binnen nu en een paar weken resultaten zichtbaar worden!
Na 1 en 2 juli (vandaag is het alweer dag 56 na transplantatie) heb ik nog niet één keer "naar binnen" kunnen kijken, ik begin een beetje ongeduldig te worden........


Tot snel!
Greetz,
Bram