woensdag 15 september 2010

Fjietfjieuw! Geen punctie vandaag!!

Vandaag weer op controle geweest in Rotterdam, Daniel den Hoed. En ik hoefde gelukkig geen punctie te ondergaan!! Het bleek dat er de vorige keer een bloedtest (dat was het verhaal over de T-lymfocyten) niet gedaan was en die was wel weer aangevraagd voor vandaag, maar dan als beenmergpunctie. En dat was dus niet nodig! Nu zijn er alleen maar een paar extra buisjes bloed afgenomen om te kijken hoe de stand van zaken is rondom de T-lymfocyten. Deze gegevens zijn vooral belangrijk voor de risico's waaraan ik nu nog blootgesteld sta.
We hebben het vandaag gehad over het risico van de terugkeer van de leukemie en gelukkig kon de arts zeggen dat er vaak gezien wordt dat na een jaar, na transplantatie, het risico steeds meer afneemt en na twee jaar het risico zelfs klein genoemd kan worden, dus ook daar heb ik weer iets meer perspectief!!

Er is verder niet heel veel veranderd, behalve dat sinds vorige week woensdag de Graft Versus Host op mijn huid, vooral op mijn bovenlijf, weer aan het terugkeren is. Sinds vandaag is dan ook weer besloten de prednison te verhogen van 2 x 30 mg per dag naar 2 x 40 mg per dag (gezellig weer! ;-) ) en doordat ik nu waarschijnlijk wat langer aan de prednison zal blijven heb ik er meteen een klein scala aan pilletjes en poedertjes bijgekregen. Een paar tegen osteoporose (alendroninezuur en 'n calcium-vitamine D3 poeder), wat weer een van de vele bijwerkingen is van prednison, vooral bij langdurig gebruik.
En nog een paar pilletjes (amlodipine) tegen m'n te hoge bloeddruk, die blijkt niet helemaal uit zichzelf te zakken (was nu 160/100), dus is er even wat hulp nodig, maar op deze manier is mijn pillenvoorraad "verdacht" aan het worden. Straks denken ze dat ik hier de buurtdealer ben. We hebben het fruit uit de fruitschaal verbannen en vervangen voor al mijn pillendoosjes :-)

Mijn bloedwaarden van vandaag zijn gewoon weer goed: Hb 5,5; Leuko's: 3,9; Neutro's: 3,1; Trombo's: 93

Groetjes uit de apotheek!



Greetz,
Bram