zondag 1 augustus 2010

Update: zondag 1 augustus 2010

Afgelopen woensdag lag ik 5 weken in het ziekenhuis, stiekem had ik gehoopt er dan ook weer uit te mogen lopen, maar helaas....
Ja, er zit weer een klein beetje beweging in de cellen (eergisteren waren de leuko's 0,14 en de neutro's 0,09 en gisteren waren de leuko's 0,11 en de neutro's weer 0,07) maar het gaat allemaal heel erg traag. Ik begin steeds meer te vrezen dat ik hier de 6 weken wel vol maak :-(
Gelukkig voel ik me lichamelijk steeds beter, ik ben weer aan het fietsen gegaan deze week en fiets nu ongeveer 5 km per dag een eindje m'n kamer door. Het enige wat ik als echt anders ervaar is dat er op de huid van mijn handen, polsen en mijn voeten een soort "uitslag" zit die een beetje aanvoelt alsof ik verbrand ben in de zon.
Dit zou een lichte vorm van "graft versus host" kunnen zijn, dat houdt in dat er bepaalde cellen van in dit geval mijn huid "afgestoten" worden door de donorcellen. Zolang het een lichte vorm blijft is het juist positief, zo worden vaak ook de laatste leukemie-cellen "opgeruimd". Ik weet alleen nog niet zeker of de huiduitslag idd ook G v H betekent, het zou ook een allergische reactie kunnen zijn op de medicatie.
Morgen krijg ik een beenmergpunctie, dan is er voor het eerst te zien wat er binnen in mijn beenmerg allemaal aan het gebeuren is, dus erg spannend wat daar de uitslag van is!!
Het blijft dus weer gewoon "geduldig" afwachten en zorgen dat ik in een goede conditie blijf en dan mag ik misschien wel over ... dagen naar huis!!!! Kijk er nu al naar uit!




I'll keep you on the hight!

Greetz,
Bram